Cluster 3 indicatie

Om een plekje te krijgen op een cluster 3 school moeten kinderen in het bezit zijn van een indicatiestelling. Om deze cluster 3 indicatie te krijgen moeten kinderen voldoen aan wettelijke criteria.

Indicatie ZML-school

Kinderen met de volgende kenmerken zullen hoogstwaarschijnlijk een cluster 3 indicatie krijgen voor een ZML school:

  • Kinderen met het Syndroom van Down;
  • Kinderen met een IQ van 55 of lager;
  • Kinderen die jonger zijn dan 8 jaar met een IQ van 55 tot 70 die leidden aan een stoornis volgens DSM-IV of ICD-10, geringe sociale vaardigheden bezitten en niet voldoende zorg krijgen aangeboden op het reguliere onderwijs;
  • Kinderen die tussen de 11 en 8 jaar oud zijn met een IQ tussen de 55 en 70 waarbij sprake is van een beperkte sociale redzaamheid, onvoldoende vordering vertonen in hun schoolresultaten en waarvan de geboden hulp op het regulier onderwijs niet toereikend is;
  • Kinderen met een leeftijd van ten minste 12 jaar met onvoldoende sociale vaardigheden, een didactisch niveau tot groep 4 en waarvan de geboden hulpmiddelen op het reguliere onderwijs niet toereikend zijn.

Indicatie LG-MG scholen

LG-MG scholen verzorgen het onderwijs voor lichamelijk gehandicapte kinderen (LG) en meervoudig gehandicapte kinderen (MG). Voor LG-MG scholen zijn de volgende criteria van toepassing:

  • Kinderen met een stoornis die hun deelname aan het onderwijs ernstig belemmeren, waarbij sprake is van een IQ van 70 of lager en die hulp nodig hebben van derden bij motorische en/of dagelijkse handelingen of meer dan 25% schoolverzuim hebben.

Indicatie ZMLK-MG scholen

ZMLK-MG scholen bieden passend onderwijs aan voor zeer moeilijk lerende kinderen (ZMLK) en meervoudig gehandicapte kinderen (MG). Voor ZMLK-MG scholen zijn de volgende criteria van toepassing:

  • Kinderen met een IQ van 20 of minder;
  • Kinderen met een IQ tot 35 met een medische stoornis of een gedragsstoornis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *